PZEM

100 jaar geleden werd de Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij, PZEM opgericht. Het Zeeuws energiebedrijf dat energie bracht in de vorm van elektriciteit, gas en water naar de Zeeuwse eilanden en zo vooruitgang bracht naar haar inwoners. Tegenwoordig zijn we een serieuze speler in de energiesector en voorzien we vooral de zakelijke markt van gas en elektriciteit. Gelukkig hebben we onze nuchtere Zeeuwse mentaliteit nooit verloren.

PZEM is voor de productie van elektriciteit groot aandeelhouder van drie centrales. De Kerncentrale, de Sloecentrale en de Biomassa Centrale. Naast onze eigen productie zijn wij ook actief in een aantal wind- en zonneparken. De geproduceerde stroom nemen wij af en verkopen deze voor de eigenaren van deze parken.

Bovendien is PZEM actief op de energiehandelsmarkt voor zowel elektriciteit, gas als CO2-rechten. We hebben een eigen handelsvloer met handelaren, analisten en risicomanagers, die dagelijks bezig zijn om zo voordelig mogelijk energie te verhandelen. Naast productie en handel leveren we ook energie aan de zakelijke eindgebruiker.

Kijkend naar de toekomst zijn we als bedrijf volop bezig invulling te geven aan de uitdagingen die voortkomen uit de energietransitie. Als energiespecialist wordt dit logischerwijs ook van ons verwacht. Onze visie is dat hernieuwbare energiebronnen steeds belangrijker worden in de overgang naar een CO2-arme energievoorziening. Onze positie op de flexibele energiemarkt is goed door ons totale pakket aan activiteiten: productie, levering en handel in energie. We hebben daarvoor allerlei specialisten in huis. Zij kennen de markt en onze partners en zij weten wat onze klanten nodig hebben.

Op het hoofdkantoor in Middelburg werken ongeveer 120 medewerkers, dit zijn vooral hoogopgeleide specialisten. We zijn een aantrekkelijke werkgever voor werkzoekenden en pas afgestudeerden die graag in Zeeland in een passende functie aan het werk gaan. Ook bieden we stages aan op verschillende afdelingen, zoals bij Trade, IT, Marketing, HR en Finance.

 

Terug naar het overzicht